vasárnap, 29 május 2016 11:41

Az otthoni munkavégzés

Ki ne álmodna arról, hogy reggel felébred, megissza a kávéját és ahelyett, hogy elindulna az autójával a városi dugóban a munkahelyére, inkább leül a nappalijában vagy éppen a dolgozószobájában és neki áll a dolgozni?

péntek, 20 május 2016 14:47

Az egészségügy is a felhőbe költözik

A felhő alapú rendszer próbaüzemmódja már 2015 vége óta javában zajlik és 2016. június 1-jétől a hazai egészségügyi ellátók kötelesek  lesznek adatokat szolgáltatni az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) rendszerébe.

A minap egy internetes portálon megjelent cikk szerint a hazai kis-és középvállalkozások közül az IT-technológiát használó cégek több mint a fele – 54 százaléka – használ jelenleg is valamilyen felhőszolgáltatást működése során. (2014-ben ez még csak 40 százalék körül mozgott.)

csütörtök, 05 május 2016 00:00

Ikonok-Mi micsoda?

A következőkben egy kis barangolásra szeretném invitálni a kedves olvasókat, méghozzá a Microsoft ikonjainak világába fogunk ellátogatni. Nézzük meg mi micsoda, ugyanis nagyon sok helyen a Microsoft csupán az ikonjait jeleníti meg, ezért fontos, hogy tisztában legyünk azoknak a jelentésével.

csütörtök, 31 március 2016 14:12

Fél a felhőben tárolt adatoktól? Már használja!

A Gmail, Hotmail, Freemail vagy ehhez hasonló, böngészőalapú levelezőrendszerek jól szemléltetik a felhőalapú szolgáltatások lényegét. Ezeknél mind a leveleink, névjegyeink , egyéb dokumentumaink és maga a levelezőrendszer is egy távoli szerveren futnak.
Bármikor, bárhonnan, mindannyian akár többfajta eszközről, legyen az PC, okostelefon vagy éppen táblagép elérhetjük, használhatjuk.

péntek, 01 április 2016 08:02

10 pont, miért éri meg Önnek az Office 365!

1.    Csökkenti, a vállalat költségeit
Nincs szükség saját szerverekre vagy azok bérlésére. Nem Önnek kell megoldani e szerverek energiafelhasználásának biztosítást, azaz csökkentheti közüzemi számláinak összegét is és még plusz hely is felszabadulhat irodájában.
Egy előre meghatározott összegért megkapja a szoftvereket és nem kell a fizikai oldalával ,például karbantartással foglalkoznia.Továbbá költségként leírhatóak a havidíjak.


2.    Előre látható költségek
Ön választhatja meg azt, hogy havi vagy éves díjszabást szeretne. A szolgáltatás ára a felhasználók számával arányos. Nem kell egyéb, rejtett költségekkel számolnia. Az árak a szerződés időtartamára rögzítettek.

hétfő, 25 április 2016 07:58

A felhő és a jog

Az alábbi videóban Dr. Simándi Andrea, a Microsoft jogi igazgatója ismerteti a felhővel kapcsolatos legfrissebb adatvédelmi és szabályozási előírásokat.
Választ kaphatunk többek között a következő kérdésekre is:
- Miért lehet érdekes cégének a Microsoft által bevezetett nemzetközi felhő szabvány és a „Megbízható Felhő” kezdeményezés?
- Hogyan reagál a Microsoft a hatósági adatkérésekre?
- Mit takar az uniós adatvédelmi hatóságok által a Microsoft részére kibocsátott egyedülálló jóváhagyás?

kedd, 05 április 2016 07:52

Repítse vállalkozását a fellegekbe

Napjainkban igen nagy ütemben fejlődnek az úgynevezett felhőszolgáltatások. Már nem az a kérdés, hogy megéri-e válltani, hanem az, hogy mikor költözzön vállalkozása a felhőbe?
Az alábbiakban tekintse át, mikor és miért érdemes az Office 365-öt bevezetnie vállalkozása életébe.