20

máj.

Az egészségügy is a felhőbe költözik

A felhő alapú rendszer próbaüzemmódja már 2015 vége óta javában zajlik és 2016. június 1-jétől a hazai egészségügyi ellátók kötelesek  lesznek adatokat szolgáltatni az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) rendszerébe.

Az EESZT egy modern, felhőalapú, magas biztonsági fokozatú informatikai infrastruktúra. Legfontosabb funkciója, hogy összefogja és egységessé tegye a magyar e-Egészségügy egészét illetve átláthatóbbá és gyorsabbá tegye az egészségügyi folyamatokat.
A cikk megírását és ennek a témának a feldolgozását azért tartom fontosnak, mert bemutatja, hogy a felhőalapú rendszerek megbízhatóak, hiszen az EESZT rendszer használatát hamarosan kötelezővé teszik a magyar lakosoknak, azaz 10.000.000 ember adatai lesznek ilyesformán a felhőben tárolva.
Az ellátottak, azaz a lakosság élhet a digitális önrendelkezés jogával, és megszabhatja, ki férhet hozzá az adataihoz. Az e-Profil olyan létfontosságú adatokat szolgáltat, amelyek adott esetben életmentő információk lesznek a mentőorvosok számára is.

Mivel is tudnánk jobban bizonyítani azt, hogy nem kell adatai biztonságáért aggódnia és félnie azokat a felhőbe költöztetni, ha nem egy ilyen példával.

Miért választották ezt a megoldást?

  • A szolgáltatásorientáltabb és magasabb minőségű ellátást eredményező rendszer mérsékli a területi egyenlőtlenségeket
  • A legmagasabb szintű kiber- és adatbiztonsági szabályok mellett jön létre egy kommunikációs infrastruktúra
  • Felszámolja az elavult adatszerkezeteket és adatkésedelmet a szakmai döntéshozatalban, megbízható, idősoros, hiteles, ill. közhiteles törzsadatokat biztosít
  • Lerövidíti az irányító intézmények redundáns alapadat-nyilvántartási gyakorlatát, és a publikus adatokat széleskörűen elérhetővé teszi.

 

Láthatjuk, hogy mennyivel könnyebbé és hatékonyabbá válhat még egy ekkora, országosan működő hálózat működése is a felhőbe való költözés után.


Akarva, akaratlanul is párhuzamot tudunk vonni az Office 365 és az EESZT rendszer között, hiszen mindkettő:

-Felhő alapon érhető el

-Legmagasabb szintű adatbiztonsági szabályok alkalmazásával működik

-Célja a magas rendelkezésre állás biztosítása

-Nagy hangsúlyt fektet az információáramlás megkönnyítésére

-Egységes, könnyen kezelhető felületeket biztosít

 

Tegye Ön is hatékonyabbá és versenyképesebbé vállalkozását és vezesse be az Office 365 felhő alapú szolgáltatásokat vállalkozása mindennapjaiba!

 

Felmerülő kérdéseire szívesen válaszolunk! 

Elérhetőségünk: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Last modified on hétfő, 23 május 2016 12:56