11

máj.

Növekvő felhő használat a magyar KKV szektorban

A minap egy internetes portálon megjelent cikk szerint a hazai kis-és középvállalkozások közül az IT-technológiát használó cégek több mint a fele – 54 százaléka – használ jelenleg is valamilyen felhőszolgáltatást működése során. (2014-ben ez még csak 40 százalék körül mozgott.)

A Microsoft által készített felmérés eredményei szerint a hazai kis- és középvállalkozások alkalmazottainak majdnem a fele úgy látja, hogy a technológiai lehetőségek fontos szerepet játszanak abban, hogy ki tudják használni a rugalmas munkavégzés előnyeit. Az irodai dolgozók többsége – 61 százaléka – viszont úgy nyilatkozott, hogy jelen kell lennie a munkahelyén ahhoz, hogy el tudja látni feladatait, miközben 37 százalékuknak adott a távoli munka lehetősége. Érdekes megállapítása ugyanakkor a felmérésnek, hogy a távoli munkavégzés lehetőségével az egyes korosztályok eltérő mértékben tudnak élni: miközben a 18-34 éves korosztályhoz tartozó alkalmazottak 69 százaléka szerint inkább csak a munkahelyen lehet ellátni a feladatokat, addig a 44-54 éves, senior munkavállalóknak már csak 54 százaléka látja így. Vagyis a rutinosabb, magasabb beosztásban lévő munkavállalók lehetőségei jóval nagyobbak a rugalmas munkavégzésre, mint a fiatalabbaknak.
A kkv-k döntéshozói ugyanakkor mindkét csoportnál nagyobb rugalmasságot élveznek a munkavégzésben: 65 százalékuk távolról is tud foglalkozni a cég ügyeivel, és csak 35 százalékuk kötődik teljesen az irodához.
A felmérés eredményeiből az is kiderül, hogy a döntéshozók elsősorban a biztonságot tartják szem előtt, 94 százalékuk válaszolta azt, hogy nagyon fontos számukra. Egy másik kiemelkedő szempontnak jelölték meg azt, hogy legyen a szolgáltatás könnyen kezelhető és egyszerűen elérhető.
Mindenképpen számos előnye van annak, ha a vállalkozás áttér az Office 365 adta lehetőségekre.

 

Mik a felhő előnyei?

Helyfüggetlen- bárhonnan könnyen elérhető
Méretezhető- bármikor módosítható a felhasználók száma
Magas rendelkezésre állás – 99,9% pénzügyileg garantált rendelkezésre állás, melyet a Microsoft maga vállal.
Költségkímélő- nincs magas beruházási költség illetve a havidíjak leírhatóak költségként

 

 

További kérdéseire szívesen válaszolunk ! 

Elérhetőségünk: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

Last modified on csütörtök, 12 május 2016 12:10